”Надувана уметност”; интимни потрети на корисници на медицинска марихуана

Loading...

После сите необични проекти кои имавме можност да ви ги претставиме, најновата е особено занимлива. После галеријата за како денес изгледаат plyaboy зајачиците, уметничкта Robin Twomey направи галерија во која главни модели беа корисници на медицинска марихуана.

 

Во текот на овој проект таа се запознала со многу интересни луѓе како 19 годишниот Џордан кои има редок облик на леукемија а марихуаната му ја ублажува хемотерапијата, но и многу други храбри борци.

 

Овие фотографии даваат глас на оние кои марихуаната ја пушат од некои сосема поинакви причини. Во некои случаи таа навистина знае да биде спас. Авторката на фотографиите изјави дека ова за неа било непроценливо искуство…

 

 

loading...