Русокосите повеќе не се во мода, мажите преферираат бринети

Loading...

 

Фактот дека господата преферираат блондинки секогаш бил непобитна вистина, исто како дека небото е сино, а тревата зелена. Но новото британско истражување покажува дека мажите одамна го промениле вкусот и веќе не паѓаат на плавушите…60% од претставниците на посилниот пол во анкетата споделуваат дека сакаат да имаат врска со темнокоса жена, од кои 33% сакаат кафеава коса, а 27% целосно црна.

Плавушите се посакувани само од 29,5% од мажите, а црвенокосите заостануваат со само 8%. Резултатите од истражувањето го побиваат популарниот мит дека мажите паѓаат на руси жени.

Истражувачите ги прашале мажите за омилена боја на очи. 40% ги сметаат сините очи за најубави, на второто место се кафеавите со 29% од гласовите, а последни се зелените со 17%.

loading...