Го продал своето презиме за 34.500 долари

Loading...

Џејсон Седлер досега многупати се има обидувано да заработи пари на безброј различни начини. Но, со вистинската упорност овој пат тој го направи вистинскиот потег.

Осоновачот на веб-сајтот IWearYourShirt.com генијалната идеја ја добил благодарејќи на советот од неговата мајка, која го посоветувала да се разведе и го промени своето презиме.

Џејсон помислил дека сам би можел да си го промени сопственото презиме, но тоа да му биде на некој начин платено, притоа одлучувајќи се на невообичаен чекор и ставајќи го своето презиме на акуција.

Првата понуда ја добил од производителот на играчки Wiggity Bang Games, за 30.000 долари наместо своето презиме да го носи името на нивната компанија.

Но, сепак најдобрата понуда ја дала компанијата JLabAudio, поуда која изнесува цели 34.500 долари.

Сепак на крај и не е така лошо новото презиме на Џејсон, со оглед на тоа дека ќе биде обврзан да го носи само една година.

Извор: B92.net

loading...