Нова жртва на Facebook

Loading...

Откако Facebook пред неколку дена тргна една ''недозволена'' фотографија од жена во када, дојде на ред и втората жртва…Се работи за фотографија од жена која е дигитално обработена и изгледа како да е пресечена на пола.

 

Според Facebook правилата тоа се смета за недозволена содржина.

 

Имено фотографијата која беше објавена на facebook страницата од страна на австралискиот магазин ''Zoo Weekly'', за многу кратко време заработи бројни коментари. Многумина од јавноста ја сметаа фотографијата за премногу сексистична. Но уредникот на магазинот објави дека тие не сметаат дека таквата фотографија има некоја лоша карактеристика. 

 

За жал, одборот на Марк Цукенберг не се согласи со нив, па така таа фотографија на многу лесен начин ја тргнаа од страниците на facebook…

loading...