Бизарни секс фобии

Loading...

Некои луѓе навистина се плашат од љубење, убави жени, пенис во ерекција, мокри сонови, допири или голотија.Сексуалните фобии на бројните самци и двојки им задаваат сериозни проблеми бидејќи неможат да водат исполнет сексуален живот иако тоа го сакаат.

Стравовите кои звучат како лош виц навистина постојат, доведува до карање на партнерите и можат многу лесно да доведат до прекин. Психолозите ги советуваат пациентите да не бегаат од своите фобии туку со стручна помош да ги пронајдат причините кои најчесто лежат во трауматичните искуства од детството.

 

Медомалакуфобија – страв од губиток или неможност за постигнување ерекција

Еурофобија – страв од женски гениталии

 

Филематофобија – страв од љубење

Онеирогмофобија – страв од мокри сништа

Партенофобија – страв од девици и млади девојки

 

Гамофобија – страв од брак

Скоптофобија – страв од набљудување

 

Патофобија – став од (полови) болести

Коитофобија – страв од сексуални односи

Гимнофобија – страв од голотија

 

Агарофобија – страв од допири

Дисхабилофобија – страв од соблекување пред други

 

Есодофобија – страв од губиток на невиноста

Венустрафобија – страв од убави жени

Фалофобија – страв од машки гениталии, посебно во ерекција

Сперматофобија – страв од сперма

 

loading...