Стартува Југословенското радио

Loading...

Југословенското радио започнува со емитување на тест сигналот на 8 декември.

Радиото ќе емитува програма за публиката ширум сите поранешни републики на Југославија, на сите јазици кои се говорат во републиките.
Првите неколку месеци Југословенското радио ќе емитува промотивни спотови, за да ја информира јавноста за почетокот на ЈРТ(Југословенската радиотелевизија). Веќе од 2013 година се очекува официјално емитување на телевизијата и радиото.
Програмата на ЈРТ ќе може да се слуша на страницата www.rtvjugoslavije.com.

Макфакс

loading...
Loading...