Трогателно видео: Како тигар и човек станаа најдобри пријатели

Loading...

 

Љубовта помеѓу индонезиецот Абдул Шолех (31) и 4 годишната тигрица Мулан, која тој ја спаси кога таа имаше само 3 месеци, ги сруши сите препреки што постојат помеѓу диво животно и човекот.

Тигарот е најдобриот пријател на човекот, тоа го тврди Абдул, велејќи дека не може да да го замисли своето секојдневие без тигрицата Мулан.

Нивната љубов ги победи сите препреки меѓу ѕверските животни и луѓето. Тие заедно спијат, јадат, играат и се борат. Заедно се дружат веќе две години, откако Абдул ја спаси Мулан од сигурна смрт.

Погледнете ја нивната посебна врска:

 

 

loading...