5 саати на полетување на авиони склопени во 30 секунди

Loading...

Делото на фотографот Сај Кукенбејкер, направи маестрално дело кое е снимено на Меѓународниот аеродром во Сан Диего во текот на т.н. Црн Петок.Станува збор за неверојатна видео монтажа. 

 

Снимена е на Меѓународниот аеродром во Сан Диего во Калифорнија, во текот на Црниот Петок.

 

Овој фантастичен склоп е снимен во текот на 5 часа во период од 10,30 часот до 15 часот на пладне. 

 

Видео клипот е многу сложено направен, со оглед на на тоа дека секој авион е снимен посебно со небото како позадина, а потоа со процес кој е познат како ''chroma key'' го направи небото проѕирно и нареди авионите како летаат. 

 

loading...