Антивирусни својства во пивото

Loading...

 
Во пивото постои состојка која може да ве заштити од настинки, па дури и некои сериозни детски болести, покажуваат истражувањата на јапонските ескперти од Универзитетот на Сапоро, Јапонија. Пиварите користат хемиско соединение во хмел кој му дава на пивото горчлив вкус кој е ефикасен против вируси кои може да предизвикаат сериозна форма на бронхитис, пневмонија и сиптоми на настинка кај возрасните. 
 
Бидејќи за одредени вируси сеуште нема ефикасна вакцина, јапонските експерти препорачуваат да се пијат околу 30 лименки пиво по 350 мл, но тие не гарантираат дека таа количина на пиво ќе нема да предизвика дебелеење кај луѓето. 
 
 
 

loading...
Loading...