Јункер изјави: „Грција нема да ја напушти еврозоната“

Претседателот на eврогрупата верува дека Грција двојно ќе ги зголеми напорите да ги оствари целите.

“Грција нема да ја напушти еврозоната. Но, ако земјата не ја почитува буџетската консолидација и да спроведува структурни реформи, тогаш ќе треба да разговараме и за тоа прашање“изјави Жа-клод Јункер.

Јункер во среда треба да се сретне со грчкиот премиер Самарас, каде што се очекува Самарас да побара подолг период за исполнување на бараните мерки за штедење.

Пронајдете не на следниве мрежи: