Морбидно: погледнете ги лицата на дрогата

Loading...

Погледнете ги фотографиите на наркомани, зависници од кристален мет кои полицијата со години ги фотографира во текот на апсењето, а сега ги објавуваат со предупредување за погубното дејство на дрогата. Метамфетамин на улиците е познато како кристален мет, а уште се нарекува и дрога на иднината. Оваа дрога стана во голема мера успешна после серијата ''Breaking Bada'' во која дејствието е за производството на оваа дрога. 

 

Последниве денови, на интернет се појавија фотографии од наркомани кои ја користат оваа ''фасцинантна дрога'', фотографии кои се всушност дел од кампањата за борба против дрогата под називот ''Rehab''. Од оваа организација препорачуваат да се пријават сите зависници од дрога, да го посетат нивниот сајт и да им дозволат да им се помогне додека е време. Фотографиите на овие зависници прикажуваат какво е лицето на дрогата, пред и после користење на кристален мет.

Предупредуваме дека фотографиите се доста вознемирувачки…

loading...