Кој го интересира за штрајк, со нив спортот добива на друга димензија!

Љубителите на хокејот во Северна Америка сеуште се во исчекување на враќањето на своите хокеарки на мразот.

Штрајкот односно „lockout“ во НХЛ-лигата и понатаму трае, лигата и играчите не можат да се договорат околу деталот за поделбата на парите, а поради тоа патат и навивачите. Многу ѕвезди од НХЛ лигата за тоа време ја побараа среќата во Европа, но тоа не беше никаква утеха за бројните фанови на хокејот во Америка.

Излезе еден забавен проект. Девојки во ролерки играат т.н. затворен хокеј, а притоа не изгледаат лошо, а немаат премногу опрема на себе, но тоа не значи дека не знаат да го играат овој спорт. Тие се членки на „Бикини Хокеј Лигата“ и имаат што да покажат.

Пронајдете не на следниве мрежи: