Кличко: Сеуште размислувам околу пензионирањето

Светскиот првак во бокс по ВБЦ верзијата во супертешка категорија, 41-годишниот украинец Витали Кличко, сеуште не одлучил дали ќе ја продолжи својата кариера или во потполност ќе се посвети на политиката.

„Постојат две можности, а одлуката ќе ја соопштам не подоцна од 17-ти декември“ изјави Кличко на 9-ти ноември.

Меѓутоа, тоа сепак нема да се случи, бидејќи Кличко одлучи дека конечната одлука околу својата кариера ќе ја донесе во почетокот на 2013-тата година.

„Витали мора сериозно да размисли околу својата иднина. Со тоа одлучи дека својата одлука уште малку ќе ја пролонгира“ изјави менаџерот на Витали, Бернд Бент.

Пронајдете не на следниве мрежи: