Карлос Сантана-Мариа Мариа(видео)

Loading...

На 24 февруари 2000 година, Carlos Santana зема осум Grammy награди.

Пред  да го издаде албумот 'Supernatural'  гитаристот немал топ 10 албум од 1981 година. Стинг зема две награди, во категоријата најдобар поп албум и за најдобар машки вокал. Елтон Џон со награда како најголема ѕвезда и Фил Колинс истата година за најдобар soundtrack за анимираниот филм Тарзан.

Ја слушаме Мариа Мариа

 

loading...