Apple и Samsung добија сугестија од судот да се обидат да се помират

Loading...

Средбите помеѓу првите луѓе на Apple иSamsung не дадоа решение, а мали се шансите двата големци да се помират.

Судијката Луси Кох им предложи на двете компании да се потрудат да најдат мирно решение. Оваа препорака следуваше по сведочењето на дизајнерот на Sumsung Јин Со Ким, кој на прашањето дали неговата компанија добила информации од Google  за сличноста на нивниот таблет со Apple iPad,одговори дека немал информации.

Мислиме дека спорот помеѓу овие две компании трае премногу долго и е премногу комплициран, за да може да да биде решен на мирен начин.

loading...
Loading...