Кој јазик звучи најсекси

Loading...

Некои јазици се посексапилни од другите, тврди веб порталот CNN Travel кој направи листа на 12 те „најзаносни“ странски акценти.Како што можеше да се очекува, на првото место се најде италијанскиот јазик, што лесно може да се објасни, доволно е само да помислите на Моника Белучи, Ерос Рамацоти..

Втората позиција ја зазема францускиот кој се доживува како многу еротски, а на третото место се најде шпанскиот јазик како доста сензуален.

 

По нив следат чешкиот и нигерискиот, на шестото место е ирскиот, а на седмиот британскиот англиски јазик.

Последните места на оваа необична листа ја заземале и јужно американскиот англиски, португалски и говорите на островите Тринидад и Тобаго.

 

Превземено од: kurir.mk

loading...