Како Путин ги почести олимпијците за постигнатиот успех?

Loading...

Владимир Путин дефинитивно знае како да ги награди руските спортисти за постигнатиот успех. Рускиот претседател им честитал на сите спортисти и тренери кои биле дел од летните Олимписки игри во Лондон, а на оние кои освоиле медали им подарил и луксузни автомобили. Путин изјавил:“Во име на сите руски навивачи, ви се заблагодарувам за постигнатите резултати и успехот на Олимписките игри“

Наградите биле доделени според освоениот медал, односно  “златните” добиле автомобил Ауди А8, “сребрените” добиле Ауди А7, а “бронзените” завршиле со автомобил Ауди А6.

Руската делегација од лондон си замина со 82 медали, 24 златни, 26 сребрени и 32 бронзени.

loading...
Loading...