Вкусна запечена брокула со кашкавал и јајца

Кога  одмарате од празнична трпеза, подгответе го ова фитнес јадење!Состојки:
1кг брокула
3 тврдо варени јајца
100гр кашакавал
30гр путер
Презла
Сол
Бибер
За сос:
40гр брашно
30г путер
500 мл млеко
Мускатно оревче
Сол и бибер
Подготовка:
Брокулата иситнете ја на цветови и  сварете  ја во посолена вода. Оладете. За тоа време подгответе го  сосот. Во  сад  стопете го путерот, додадете  брашно и  млеко, малку  провријте, посолете додадете бибе и  мускатно оревче. Изладената брокула прелијте ја со бешамел сосот, промешајте и  додадете ги  листовите  кашкавал. Огноотпорниот сад  намачкајте го  со путер,  па додадете ја брокулата, а одозгора наредете  ги листовите  тврдо  варени јајца и  покријте со останатата брокула. Посолете со  сецкан магдонос, презла и  листови  путер. Ставете во  загреана рерна  и  запечете.Состојки:
1кг брокула
3 тврдо варени јајца
100гр кашакавал
30гр путер
Презла
Сол

Пронајдете не на следниве мрежи: