Кога одмарате од празнична трпеза, подгответе го ова фитнес јадење!Состојки:
1кг брокула
3 тврдо варени јајца
100гр кашакавал
30гр путер
Презла
Сол
Бибер
За сос:
40гр брашно
30г путер
500 мл млеко
Мускатно оревче
Сол и бибер
Подготовка:
Брокулата иситнете ја на цветови и сварете ја во посолена вода. Оладете. За тоа време подгответе го сосот. Во сад стопете го путерот, додадете брашно и млеко, малку провријте, посолете додадете бибе и мускатно оревче. Изладената брокула прелијте ја со бешамел сосот, промешајте и додадете ги листовите кашкавал. Огноотпорниот сад намачкајте го со путер, па додадете ја брокулата, а одозгора наредете ги листовите тврдо варени јајца и покријте со останатата брокула. Посолете со сецкан магдонос, презла и листови путер. Ставете во загреана рерна и запечете.Состојки:
1кг брокула
3 тврдо варени јајца
100гр кашакавал
30гр путер
Презла
Сол