Пастрмка со спанаќ и пршута

Предлог за превкусен и здрав ручек!Состојки:
– 4 пастрмки
– 20 г пршута
– 200 г спанаќ
– 50 г пармезан
– 150 мл павлака за готвење
– 600 г млад компир
– 4 лажици маслиново масло
– сол
– бибер
Подготовка:
Младиот компир ставете го во тепсија, прелијте со маслиново масло и ставете сол и бибер.
Пастрмките исчистете ги, зачинете ги ставете ги преку компирите и печете во рерна загреана на 200 степени околу 20 минути.
Спанаќот кратко обарете го, ставете го во блендер, додадете пршута и уситнете. Ставете во лонец, загрејте, прелијте со павлака за готвење и гответе додека сосот не се згусне.
Во сосот додадете пармезан и промешајте.
Сервирајте ги пастрмките и компирот, прелијте ги со сосот и послужете ги топли.Состојки:
– 4 пастрмки
– 20 г пршута
– 200 г спанаќ
– 50 г пармезан
– 150 мл павлака за го

Пронајдете не на следниве мрежи: