Постојат многу начини на кои можете да подготвите стекови, но сега ќе видите метод кој сигурно ќе ви стане омилен.Потребно е малку време, а резултатите се такви што ќе добиете стекови кои лесно се сечат, буквално се топат во уста, а за вкусот и да не зборуваме!
Трикот е во две нешта: Бавно крчкање и ставање на специфични мешавини во сосот.
Во чинија за мешање, додадете: ¼ шолја кафеав шеќер, 1 кафена лажичка ѓумбир, ½ шолја соја сос, ¼ шолја кечап, 2 чешниња иситнет лук и на крај, сол и бибер по вкус. Сѐ што ви преостанува е да го прелиете сосот преку стековите.
Потребни се околу 6 часа подготовка на стековите и нивно крчкање. Додека сѐ биде готово, вашата кујна ќе мириса на совршени стекови!
Ова е навистина лесен и едноставен рецепт, а резултатот е импресивен!Потребно е малку време, а резултатите се такви што ќе добиете стекови кои лесно се сечат, буквално се топат во уста, а за вкусот и да не зборуваме!