КРАЛИЦА на чоколадните торти

Кралица на чоколадните тортиСостојки:
2 големи јајца (или 3 помали)
2 лажици шеќер
1 лажица брашно
2 лажици какао
½ кесичка прашок за пециво
2 лажици чоколаден ликер
– 100 гр темно чоколадо
100 гр бело чоколадо
300 мл блага павлака  шлаг
Млечно чоколадо за декорација
Подготовка:
Белките изматете ги со шеќерот во цврст состав, додавајте една по една жолчка.
Брашното, какаото и прашокот за пециво полека ставете го во таа маса и со лажица мешајте.
Калапот за торта (20см) намачкајте го со маргарин и посипете со како (подобро отколку со брашно).
Печете десетина минути на 170 С.
На изладената кора исечете и ги надворешните рабови и напрскајте со ликер разреден во неколку лажици вода.
Секоја од чоколадите стопете ја на пареа во 100 мл павлака, оладете во фрижидер и после тоа изматете во цврст крем.
Прво нанесете го темниот крем, потоа посветлиот, и одозгора белиот.
Украсете со чоколадни парчиња.Состојки:
2 големи јајца (или 3 помали)
2 лажици шеќер
1 лажица брашно
2 лажици какао
&fra

Пронајдете не на следниве мрежи: