Генијален трик со јајца после кој едвај ќе дочекате да дојде Велигден

Најголемиот христијански празниксо себе носи и  брдо варени јајца, кои  едноставно не знаеме како  да ги искористиме. Благодарение на овој трик за помалку од пет минути ќе имате идеален начин да ги потрошите тие јајца, и  притоа да уживате. Ве предупредуваме- доколку ви појде вода на уста, ќе ви биде жал што имаме  уште цел месец до Велигден.Откако  ќе го излупите јајцето можете или да го изедете со малку сол, што многу брзо ќе ви се смачи или да на правите совршена салата со јајца која е готова за пет минути.
Но, кој ќе ги сецка сите тие јајца?
Вие секако не- тоа ќе го стори вашата решетка за цедење! Се што треба да сторите е   да ја поставите решетката над чинијата, па на неа да го ставите јајцето.

Притиснете го јајцето со дланкатаи гледајте како  се создаваат совршени коцки за секунда.

Додадете малку бибер, сол, мајонез и павлака, па се добро промешајте. И добивте совршена салата од јајца, буквално за пет минути.

Ваква салата може да послужите како  додаток  на главно јадење, да ја мачкате на леб или да ја користите како  сос за, на пример, стапчиња целер.Откако  ќе го излупите јајцето можете или да го изедете со малку сол, што многу брзо ќе ви се смачи или да на правите совршена салата со јајца

Пронајдете не на следниве мрежи: