Не ви требаат многу состојки, а ќе го подготвите за десетина минути. Совршен за мезе за вас и вашите пријатели.Потребни состојки:
– 500 g гауда кашкавал исечкан на коцки- 1 конзерва феферонки- ½ шолја млеко- 1 лачичка путер- 2 лажички ким- 2 лажички лук во прав- 2 лажички кромид во прав- Сол и бибер
Подготовка:
Во едно тенџере ставете го кашкавалот, млекото и путерот. Варете на тивок оган додека не се стопи кашкавалот.
Додајте ги ситно исечканите феферонки, кимот, лукот и кромидот во прав, солта и биберот.
Додајте уште млеко ако сосот е многу густ и послужете го веднаш додека е топол.
Може да го комбинирате со готов чипс или да направите домашно испечен компир и да се препуштите на уживањето.Потребни состојки:
– 500 g гауда кашкавал исечкан на коцки- 1 конзерва феферонки- ½ шолја млеко-