Одличен и вкусен рецепт за оние кои уживаат во слатките задоволства. Три вида чоколадо кои ќе направат да уживате во овој десерт. Направете го и уверете се! Потребни состојки:
– 600ml слатка павлака- 150g темно чоколадо- 200g бело чоколадо- 200g млечна чоколадо- 1 шолја дробени бисквити- 3 лажички путер
Подготовка:
Растопете го темното чоколадо и во неа додадете 200ml слатка павлака. Оставете ја фрижидер околу 1 час за да се зацврсти смесата.
Во друга тава растопете го белото чоколадо со 200ml слатка павлака и неа ставете ја фрижидер.
Постапката повторете ја и со млечното чоколадо.
Во меѓувреме додека чекате да се зацврстат чоколадите, во тава припремете ја подлогата за тортата. Измешајте ги путерот и бисквитите и убаво пополнете ја целата површина на тавата. Откако ќе завршите со приготвувањето на подлогата, наредете го секој фил посебно.
По желба можете да додадете и шлаг и чоколадни трошки или некое овошје.Потребни состојки:
– 600ml слатка павлака- 150g темно чоколадо- 200g бело чоколадо- 200g млечна чоколадо