Освен свежото овошје за јакнење на имунитетот помагаат и овие продуктиКефир
Овој ферминиран млечен производ содржи oлигосахариди , врста на сложени јагленхидрати кои ги хранат корисните бактерии и го зајакнуваат имнутитетот на желудникот, кефирот треба да се чива на ладно место затоа што е осетлив на високи темератури.
Кисела желка
Киселата желка е еден од главните извори на витамин Ц . Со оглед на тоа дека настанува во процес на ферментирање , пун е со здрави бактерии и го штити организамот од болести.
Артишок
Артишок е одлична замена за пробиотик . Содржи неварливи хранливи материии кои ги хранат корисните бактерии во дигестивниот систем и ја зајакнуваат здравствената состојба на организмите.
Банана
Бананите се одличен извор на калциум и магнезиум , овие минерали се важни за телото во состојба на стрес м исрпеност и умор , па се добриза јакнење имунитет во зима.
Комбуха
Овој чај е богат со Б витамин кој ја дава потребната енергија во зимските месеци , и е одлична алтернатива за газираните сокови . Конзумирањето на оваа течност не се препорачува за луше кои имаат проблеми со желудникот.
Кефир
Овој ферминиран млечен производ содржи oлигосахариди , врста на сложени јагленхидрати кои ги хранат корисните ба