Лукот е познат по своите лековити својства. Се покажа како исклучително корисен за срце бидејќи го намалува високиот крвен притисок и холестеролот и спречува разни болести…Тука се и вообичаените здравствени проблеми кои консумацијата на лук ги ублажува или целосно отстранува (алергии на полен, настинка и грип, убод од инсект и инфекции). Тој исто така го зајакнува имунитетот и го ослободува организмот од токсини.
Најдобро е да се јаде суров, бидејќи така неговата активна состојка, алицин, останува во својот природен облик. За да го избегнете непријатниот мирис по кој е препознатлив, помешајте го со мед.
Подготовка:
Насечкајте 2-3 чешниња лук.
Измешајте го ова со 1 лажица мед.
Земајте од овој лек секој ден. За седум дена, ќе се почувствувате многу подобро и посилно.
Погледнете го видеото:Тука се и вообичаените здравствени проблеми кои консумацијата на лук ги ублажува или целосно отстранува (алергии на полен, настинка и грип, убод од