Според специјалистот Леонард Колвел, главна причина за појавата на рак е киселоста во организмот. Од друга страна, секој организам може да ја смени киселата состојба во базна и тоа за само неколку недели. Со самото тоа, ракот нема со што да се храни и едноставно исчезнува.
во нашиот организам постои саморегулација која настојува да одржува постојана концентрација на киселост во крвта на рН 7,4. Сепак, начинот на живот и лошата исхрана може да ја зголемат киселоста
„Базната состојба на организмот во потполност ќе го сопре развојот на ракот. Здравјето и болеста на човечкиот организам зависат од биолошко-физиолошко-хемиската рамнотежа. Кога ќе се пореметат тие функции, тие се мерливи како промена која може да даде „сигнал“ дека организмот е влезен во состојба на болест, што може да се забележи со зголемувањето на киселоста во организмот. Успехот на било која терапија е многу поголем, доколку на телото барем малку му се помогне да се ослободи од киселоста. Ова може да се оствари со промена на животните навики и консумирањето намирници кои ни ја даваат потребната базност во организмот“, наведува Колдвел.
Рамнотежата помеѓу киселината и базата во телото е важна за нашето здравје. Не постои орган, ниту клетки во телото кои не можат да бидат оштетени или целосно уништени поради зголеменото ниво на киселост.
Меѓутоа, во нашиот организам постои саморегулација која настојува да одржува постојана концентрација на киселост во крвта на рН 7,4. Сепак, начинот на живот и лошата исхрана може да ја зголемат киселоста и во тој случај, киселините се собираат на одредени места што се отсликува со болни наслаги на сврзното ткиво, кое е составено од наталожени соли.
Што да се јаде:
Свежо овошје, зелена салата, зеленчук, бадеми или сончогледови семки (потопени), јаболков оцет, суво овошје (без сулфур), бобесто овошје, свежо исцедени сокови од овошје и зеленчук, кромид, сурутка од козјо млеко, билни чаеви (без кофеин), мед, лимон, боб, органски јаворов сируп, сирови масла од: авокадо, кокос, лен, грозје, маслинки, шафран и сончоглед; компири, кисела зелка, суво грозје, кисела зелка (без сол).
Погледнете го видеото:
Пронајдете не на следниве мрежи: ©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.