Салата со мортадела

300 г мортадела
400 г краставица
250 г сирење
5 варени јајца исечени на кругови
500 мл кисела павлака
200 г мајонез
магдонос
Во длабока чинија наредете половина од круговите јајца и изрендајте го сирењето. Мортаделата исечете ја на коцки, половината нанесете ги во чинијата и премачкајте со мајонез. И краставицата исечете ја на коцки, нанесете на чинијата и премачкајте со павлака.
Доредете ги преостанатите состојки и наросете ја салатата со сечкан магдонос.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.