1,2 л сок од јагоди
1 кг посни мелени бисквити
3 кесички пудинг од јагоди
3 кесички пудинг од карамел
250 г маргарин
150 г шеќер во прав
300 г јагоди
1 л вода
2 кесички шлаг
1 кг посни мелени бисквити
3 кесички пудинг од јагоди
3 кесички пудинг од карамел
250 г маргарин
150 г шеќер во прав
300 г јагоди
1 л вода
2 кесички шлаг
Во 800 мл сок од јагоди сварете го пудингот и изладете го. Маргаринот изматете го со шеќерот во прав, па половина соединете со пудингот и во тоа измешајте ги исечканите јагоди.
Пудингот од карамел сварете го со вода и кога ќе се излади помешајте го преостанатиот изматен маргарин.
Бисквитите натопете ги со остатокот од сокот и наредете еден ред во калап за торта. Врз нив нанесете фил од јагоди и оставете малку да се стегне. Повторно наредете ред бисквити и премачкајте ги со филот од карамел.
Целата торта премачкајте ја со изматениот шлаг со од сок од јагоди. Декорирајте со бадеми и јагоди.