Италијанска торта

Оваа торта може да се подготви во тркалезен калап, но може да се испече и во квадратен сад.
Рецепт: Италијанска торта
Потребни состојки:
100 г маргарин
150 г путер
250 г брашно
250 г шеќер
6 јајца
1 лажичка сода бикарбона
250 милилитри млеко
1 ќесичка ванилин шеќер
200 г кокос


За филот:
200 г маскарпоне
150 г путер
450 г шеќер во прав
1 ќесичка ванилин шеќер
150 г ореви или лешници
Начин на подготовка:
Миксирајте ги маргаринот и путерот со шеќерот додека не добиете пенеста смеса.
Додадете ги јајцата едно по едно и миксирајте.
Во друг сад измешајте го брашното со содата бикарбона и полека додавајте го во смесата со јајцата.
Повремено ставајте млеко за да ја промешате смесата рамномерно.
На крај додајте ги кокосот и ванилата.
Ставете во подмачкан калап/сад и печете околу 40 минути на 180 степени.
За филот, миксирајте го путерот со маскарпонето, а потоа додајте ги шеќерот и ванилата.
Еден дел од оревите и лешниците додадете го во филот, а другиот дел оставете го за украсување.
Украсете ја вашата торта по желба и уживајте.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.