Разбијте ја монотонијата за припремата на пилешко месо! Оваа крцкава варијанта

Крцкави пилешки гради!
Состојки:
3 парчиња пилешки гради со средна големина
2 белки
1 чаша бадеми
¼ чашa рендан пармезан
1 лажичка мајчина душица
2 лажички оригано
1 лажичка сол
Подготовка: Загрејте ја рерната на 170 степени. Промешајте го ориганото, пармезанот, солта и мајчината душица додека сè не се соедини добро. Ставете го пилешкото на едната чинија, белките во плиток сад, а мешавината од бадеми на другата чинија. Пилешките парчиња лесно превртете ги во белките, а потоа во смесата со бадеми, па наредете ги на плех покриен со хартија за печење. Печете околу триесет минути.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.