Млади компири кои се топат во уста – оваа состојка менува сè

Младиот компир е едно од јадењата што сите го обожаваат, без разлика како биле подготвени. Наместо класично печење во рерна, пробајте го овој кулинарски совет од кујната на баба.
Потребно е:
500 гр млад компир
2 лажици кајмак
сол, бибер, масло
рузмарин, листови магдонос
Подготовка:
Излупете ги компирите, посолете ги и побиберете ги. Додадете сецкан рузмарин и масло малку. Пржете на масло прво на тивок оган, а потоа печете додека убаво заруменат.
Кајмакот истопете го (може да се исецка и лук по желба), па се прелива со компирот. На крај зачинете со сецкан магдонос.
Се служи топло.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.