Печени полнети печурки

Потребни состојки:
-10 поголеми шампињони
-4 до 5 големи лажици козјо сирење
-100 г сланина
-една китка магдонос
-сол, зачини по желба
Начин на подготовка:
Исчистете ги печурките, сланината ситно исечкајте ја и ставете да се пржи во тава со масло. Магдоносот исто така ситно исечкајте го.
Во посебен сад измешајте ги сланината со сирењето, магдоносот и зачините.
Наполнете ги печурките и ставете да се печат во претходно загреана рерна на 200 степени Целзиусови, околу 20 минути.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.