Подварок со компири: Посен ручек со кисела или слатка зелка

Пропржете ги компирите, па додадете подварок. Не постои човек на кој тоа нема да му се допадне. Одлично посно јадење кое можете да го послужите со печени пиперки или ајвар. Ова јадење можете да го подготвите и со слатка зелка. Ќе добиете ручек или вечера што сите ќе ја пофалат, а вие брзо ќе ја подготвите. Потоа засладете со посна торта како на пример бајадера од кокос.
Потребни состојки:
700 gr компири
маслиново масло
2 помали главици кромид
околу 500 gr подварок
рузмарин
сол
бибер
Подготовка:
Исечкајте ги компирите на поголеми парчиња, а потоа исечкајте ги на половина. Пржете ги во маслиново масло додека не поруменат. Потоа додадете крупно сечкан кромид. Додадете го подварокот и пропржете сѐ заедно околу 15-20 минути. Зачинете со рузмарин, сол и бибер.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.