Грав на италијански начин

Состојки:
300 гр грав тетовец
3-4 главици кромид
500 гр домати (излупени)
1/2 лажичка шеќер
2 чаши сечкан магдонос
1 лажичка оригано
масло
сол, бибер
Инструкции:
Потопете го гравот околу 2 часа, потоа сварете го во посолена вода и кога добро ќе се свари исцедете го. На масло пропржете го кромидот исечкан на крупни парчиња. Додадете домати, шеќер и грав, оригано, сол и бибер и варете на многу тивок оган околу 20 минути. На крај додадете го магдоносот.
Ако постите на вода, испуштете го маслото, а гравот со доматите и другите состојки сварете го уште малку, за да се свари кромидот.
Пријатно!

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.