Додајте 1 состојка во сутлијачот за подобар вкус (покрај циметот)

Млеко, ориз, шеќер и цимет за крај, а еве го совршениот десерт во кој уживаат и постарите, но и најмладите.
Некои сакаат да рендаат морско оревче, да додаваат сушено овошје, какао и слично, за десертот да биде уште побогат.
Сепак, искусните стари домаќинки знаат дека на секој сутлијач додека се готви во млекото му се додава состојка која неверојатно го подобрува вкусот.
Тоа е ванилин шеќер, и тоа бурбон, кој се додава во смесата пред да се стави обичен шеќер.
Остатокот од процесот на подготовка е ист, а разликата во вкусот е изненадувачка.
Слатката арома на ванилиниот шеќер помешана со кремастата структура на сутлијачот создава неодолив десерт во кој ќе ужива целото ваше семејство.
Бидејќи сутлијачот потекнува од Блискиот Исток, можете да пробате да го печете и во рерна, како што тоа го прават домаќинките од споменатиот дел на светот.

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.