Комисброт со банана и чоколадо

Колач што ќе го направите за неколку минути, а ќе уживате во него една недела.
Класичниот комисброт се прави без банани, но овој е многу помек. Покрај чоколадото, во тестото може да се додадат и јаткасти плодови, како лешници, ореви и бадеми.
Состојки:
1 шолја шеќер
200 г путер
2 јајца
4 испасирани банани (што е можно позрели)
2 чаши брашно
1 лажичка сода бикарбона
150 г ситно сечкана чоколада за готвење
2 лажички екстракт од ванила
прстофат сол

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.