Кога еднаш ќе ги пробате, секогаш ќе ги правите вака: Најдобрите пилешки медалјони

Ако сакате пилешко, тогаш медалјоните се дефинитивно вашето омилено јадење.
Иако на почетокот не изгледа така, нема да ви треба многу време за подготовка, а вкусот е фантастичен.
Откако ќе пробате вака подготвени медалјони, во иднина ќе ги правите само на овој начин.
Пробајте и уживајте во крцкавата закуска!

Состојки:
(ако ви е многу, можете да направите пола од мерката)
– околу 800 – 900 гр. бело, пилешко месо (може да се направи и од карабатак или мисирка)
– 4 јајца
– 1 лажица сенф
– 3 лажици масло
– 1 кафена лажичка оригано
– рамна лажичка кари
– врз лажичка пиперка
– 1,5 лажички сол
– половина лажичка лук во прав
– 4 лажици брашно
– малку мелен пипер (не мора ако немате)
– половина кесичка прашок за пециво 5 гр.
– 200 – 250 мл. масло (во зависност од волуменот на тавата.
Можете да додадете зачини по вкус, а не вака од рецептот. Дури и само да додадете сол, бибер, малку вегета и листови од магдонос ќе биде супер вкусно.
Подготовка:
Исечете го месото на мали коцки. Јајцата се матат, се додаваат сите зачини, маслото, брашното и прашокот за пециво. Промешајте за да избегнете грутки, додадете го месото и поклопете, па оставете го во фрижидер најмалку еден час или преку ноќ.
Извадете ја смесата со лажица и спуштете ја во загреаното масло. Намалете ја температурата на ринглата. Пржете околу 4 минути од едната и 4 минути од другата страна.
Погледнете чекор по чекор инструкции за подготовка:

Пронајдете не на следниве мрежи:©ПУЛС24.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ПУЛС24.MK може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ПУЛС24.MK или посебен договор, не е дозволено преземање, користење или реемитување на вестите.