Нутриционистката Ела Давар открива дека нејзиниот омилен појадок, иако е едноставен за подготовка не треба да се потценува.
-Верувам дека храната може да влијае на долговечност, сакам да ги користам зачините кои се наоѓаат во овој омлет. Ако тоа се рузмарин, оригано и магдонос. Тука се и ѓумбирот, куркумата и пипер кои содржат силни антиоксиданси и натаму даваат неверојатен вкус на јадењата, појаснува Давар.
Состојки:
3 јајца
1 лажичка зачини: босилен, магдонос, може да додадете и оригано
сол и бибер
малку маслиново масло
по желба додадете малку сецкан зеленчук
Подготовка:
Загрејте ја тавата и додадете масло, лук и пржете ги. Истурете ги јајцата, додадете сил и бибер и додадете го зеленчукот.
Пржете неколку минути и послужете.