Адам има 2 години, 141 IQ, множи до 100, брои на јапонски, шпански…

Loading...

Адам Кирби има само 2 и пол години, и коефициент на интелигенција 141. Ова момче од Лондон било тестирано за коефициентот на интелигенција кога имало само две години. Тестот покажал коефициент од 141, а по преглед и потврда од психолог бил примен во друштвото за луѓе со висок коефициент на интелигенција Менса.
Верувале или не, Адам не е најмладиот член во здружението, бидејќи пред него влегло едно девојче само месец дена помало од Адам. Адам знае да чита уште на 9 месеци, да множи до 100, да брои до 1000 на англиски, до 20 на шпански и јапонски. А на само една година, ги знаел сите држави во светот по облик и составувал сложувалки со нив.   
Адам сам се научил како да оди во тоалет откако прочитал книга за тоа. А, неговата мајка вели дека таа и таткото на Адам не го тераат на ништо, туку дека тој самиот постојано си бара предизвици.Адам Кирби има само 2 и пол години, и коефициент на интелигенција 141. Ова момче од Лондон било тестирано за коефициен

loading...
Loading...