Ајфеловата кула беше исклучена при оддавањето почит кон загинатите новинари

Loading...

Француското обележје Ајфеловата кула, синоќа на кусо беше во темнината. Во 20 часот беше исклучено осветлувањето, симболичен гест во знак на жалост по терористичкиот напад во градот на светлината.Во меѓувреме, илјадници луѓе се собраа на плоштадот Република, на бдеење оваа втора ноќ по терористичкиот акт.
Претходно едноминутен молк се одржа во Париз, откако ѕвоното на катедралата Нотр-Дам биеше во спомен на убиените во Шарли Ебдо.
Во молкот се придружи целиот свет, луѓето се солидаризираат,шокирани од злосторството.Во меѓувреме, илјадници луѓе се собраа на плоштадот Република, на бдеење оваа втора ноќ по терористичкиот акт.
Пре

loading...
Loading...