Акциски судир на игуана и змии: Една од најдобрите работи во историјата на телевизијата: Погледнете!

Гледачите на Би-Би-Си, не само што знаат зошто плаќаат претплата, веќе од пред неколку дека почнале да гајат длабока почит кон гуштерите, откако Planet Earth 2 ги воодушеви со снимка од борба на бебе игуана и банда змии тркачи…Сцените кои покажуваат неверојатно брзи змии како бркаат кутра игуана, која штотуку се извела од јајце на плажа…
Сцените одземаат здив.
Повеќето бебиња игуани страдаат во обидот да стигнат до своите родители кои се наоѓаат близу морето, бидејќи не можат да се одбранат од предаторите. Но оваа игуана е нешто вонсериско.
Погледнете:
Сцените кои покажуваат неверојатно брзи змии како бркаат кутра игуана, која штотуку се извела од јајце на плажа…
Сцените одземаат здив.

Пронајдете не на следниве мрежи: