Ако сте убави и посакувани, пазете се од ова?!

Loading...

Се е дозволено во љубовната војна, а во новите истажувања, жените тоа добро го користат кога сакаат да го освојат и зачуваат својот маж…Во едно устражување на Универзитетот во Отава, научникот Трејси Вељенкорт, заклучила дека жените своите атрактивни конкурентки ги озборуваат и омаловажуваат кај момчињата за кои се заинтересирани или со кои се во моментална врска. Во истражувањата се покажало дека 52 отсто од девојчињата на возраст од 15 години, користат расположливи ресурси, како вршење индиректни агресии врз други девојки со озборување. Кај момците оваа слика е сосема поинаква, овој метод се користи кај секој петти тинејџер на иста возраст.
Грдите приказни кои ги смислуваат за да ги загрозат своите ривалки, воопшто не размислуваат дали ќе им наштета во животот и како тие ќе се чувствуваат. Ваквото однесување најчесто е насочено кон оние девојки кои имаат инстинкт за зачувување на видовите.
Овој начин на комуникација и начин да се добие некое машко срце, е нивен начин со грдење на останатите девојки.

Докторката Вељенкорт ги истакнува оние девојки кои се најчесто жртви на таквите озборувања, а тоа се убави и привлечни девојки и жени, и според социјалните стандарди, останатите ги доживуваат како закана. Толку повеќе им смета, доколку тие девојки ја истакнуваат и својата сексуалност и се подостапни, па така во многуте случаеви полесно ќе го добијат момчето што го приметиле.
Во истажувањата, убавите жени, атрактивно облечени и средени добиле голем минус кај останатите испитанички, кои одма кажале како не би дозволиле нивниот дечко да биде во нивна близина, ниту да помине време до нив.Во едно устражување на Универзитетот во Отава, научникот Трејси Вељенкорт, заклучила дека жените своите атрактивни кон

loading...
Loading...