Ако за Нова година НЕ јадете РУСКА САЛАТА, ова ве чека во животот

Loading...

Ви откриваме што ќе ви се случи за Нова година доколку не јадете руска салата, а вие одлучете дали има смисла да верувате во вакво нешто или не.Ако мислевте дека ги знаете сите суеверија, погрешивте! Секогаш ќе се појави некое ново, побесмислено Ви откриваме што ќе ви се случи за Нова година доколку не јадете руска салата, а вие одлучете дали има смисла да верувате во вакво нешто или не.
Малку суеверија на никого не му пречат, но народот понекогаш претерува…Некој помалку а некој повеќе верува во скршени огледала, зуењето на ушите кое „носи глас“, или нараквици од црвен конец кои штитат од несреќа и вештерки. Сепак колку многу и да има различни верувања, секогаш се појавува некое ново, па така од скоро време се прочу дека никако не смеете да прескокнете да јадете руска салата во новогодишната ноќ бидејќи ќе ве прати несреќа.
НОВОГОДИШНИ СУЕВЕРИЈА: На 31 декември и на 1 јануари не треба да се позајмуваат пари, првиот кој ќе влезе во домот по полноќ не треба да биде…
Имено, искусните домаќинки на својата маса сигурно ќе имаат руска салата, бидејќи секоја свечена трпеза во новогодишната ноќ е незамислива без оваа салата. Откако во шеесетите стана позната не се симнува од менито на сите славења по ред – слави, свадби, крштевки, родендени, забави, а ако не јадете руска за Нова година, тоа му доаѓа како некој лош знак дека наредната година нема да имате среќа во животот.
Затоа кога некој ќе каже дека не сака руска, повеќето го гледаат зачудено, а домаќинката која не знае да ја подготви и не е вистинска домаќинка. А ако во некој случај не сте ја приготвиле за Нова година, веднаш исправете ја таа неправда кон кралицата на салатите. Ако мислевте дека ги знаете сите суеверија, погрешивте! Секогаш ќе се појави некое ново, побесмислено Ви откриваме што ќе ви се случи за Нова годин

loading...
Loading...