Албанските медиуми пренесуваат дека Заев прифатил двојазични банкноти!

Loading...

По средбата помеѓу лидерот на ДУИ Али Ахмети и Зоран Заев минатата ноќ во Мала Речица, порталот на албански јазик ТетоваСот дзнава дека Зоран Заев дал согласност банкнотите во Македонија бидат „благословени“ со двојазичноста, пренесува ИнфомаксКако што пренесуваат албанските медиуми, Заев меѓу другите точки, прифатил и банкнотите да бидат двојазични, да се воведе двојазичност во Армијата, МВР и да се променат таблите на граничните премини во двојазични.
Медиумите доаваат и дека постојат и други точки кои Заев ги прифатил, а биле дел од барањата на ДУИ, кои произлегуваат од платформата.
Имено во платформата се бараше и ослободување на терористите од Диво Насеље, Сопот, Бродец и Монструм, но и промена на знамето, химната, грбот и името.Како што пренесуваат албанските медиуми, Заев меѓу другите точки, прифатил и банкнотите да бидат двојазични, да се воведе двојазичност во Армијата,

loading...