Американските метеоролози ПРЕДУПРЕДУВААТ: Напролет на Балканот му се заканува ПОТОП!

Loading...

Американската метеоролошка служба Акуведер ја објави сезонската прогноза за Европа за пролетта која е пред нас.Според оваа прогноза, ладното време ќе се задржи следните неколку недели на подрачјето на северна и источна Европа.
Кога станува збор за Балканот, не очекува една просечна пролет, што се однесува до температурите. Почетокот на пролетта ќе биде обележан со нешто пониски температури од вообичаено, а до мај ќе имаме променливо време- и тполи и ладни денови.
Потпол воздух од Средоземјето ќе продира долж Балканот , но ладен воздух од север ќе доведе до повремено заладување.
Метеоролозите предупредуваат на можна опасност од големи пролетни поплави, до кои би можело да дојде кога ќе почне да се топи снегот на планините.
„Оваа опаснос ќе биде поголема доколку топењето на снегот почне да се случува истовремено со бурите проследени со обилни дождови“, заклучува Акуведер.Според оваа прогноза, ладното време ќе се задржи следните неколку недели на подрачјето на северна и источна Европа.
Кога станува збор за Ба

loading...