Apple со рекордна продажба на iPhone 6 и iPhone 6 Plus!

Loading...

Apple постави нов рекорд за бројот на нарачки во првиот ден од продажбата на новите iPhone модели овој петок. Всушност, побарувачката беше толку голема, што онлајн продавницата на Apple, како и на одредени мобилни оператори, доживеа технички проблеми…Дел од iOS корисниците не можеа да резервираат iPhone 6 модели преку Apple Store апликацијата на своите телефони, додека пак корисниците на T-Mobile и Sprint исто така се соочуваа со проблеми при нарачките.
Уште при самиот почеток на продажбата, во дел од земјите низ светот не беше достапен телефонот или веб-страната целосно, со каснење дури до 90 минути.
Повеќе на GSM.mkДел од iOS корисниците не можеа да резервираат iPhone 6 модели преку Apple Store апликацијата на своите телефони, додека пак корисниците на T-Mobil

loading...
Loading...