Audi AG: планираната продажба за 2014 се зголемува и ќе достигне 1,7 милиони возила

Loading...

• Околу 125 300 испорачани возила во светски рамки во месец август. Забележано е зголемување за 5,6% • Директорот на продажба Лука де Мео изјави: “Побарувачката се зголемува и покрај тешките услови на пазарот” • Испораките во Северна Америка се зголемија двојно во последните пет години Audi продолжува со раст на испораките и во август. Продажбата се зголеми за 5,6% или околу 125 300 испорачани автомобили. Тоа значи дека вкупниот број на клиенти кои се одлучиле за брендот Audi од почетокот на годината изнсува вкупно 1 138 700, со што забележано е зголемување за 10,5%. Брендот со четири прстени ја зголеми продажбата во месец август на сите пазари но особено во Северна Америка, на тој пазар забележано е зголемување на продажбата од 22,6% на годишно ниво.”Насекаде во светот побарувачката за нашите автомобили продолжува да расте, и покрај економскиот амбиент кој на одредени пазари останува да биде голем предизвик. Во однос на вкупниот број на испораки, ние сме убедени дека до крајот на годината ќе испорачаме 1,7 милиони автомобили”, изјави Лука де Мео, член на одборот на директори за продажба во AUDI AG и додаде: Исто како и семејството А3, така и популарните варијанти на моделот А6 и особено успешните Q модели го овозможија овој силен раст”.Audi продолжува со раст на испораките и во август. Продажбата се зголеми за 5,6% или околу 12

loading...
Loading...