БАКСУЗ: Илјадарка му „долетала“ на тераса, но не можел да ја потроши – Еве зошто!

Loading...

Иако неодамна на еден човек од Ниш на терасата му долетала илјадарка, од полицијата велат дека последната година немаат забележано ниту пријавено лажни пари.Како што вели човекот, кога ја здогледал „лажната илјадарка“, најпрво помислил дека му се насмевнала среќата.
– Кога ќе ја земете парата во раце, воопшто немате чувство дека е лажна. Дури откако внимателно ќе се загледате ќе сфатите дека се работи за фалсификат.
Тоа што ја „издаде“ лажната пара е холограмскиот жиг и сигурносната линија. Тие две работи кај лажните пари скоро и не постојат, туку само се ископирани.
Дека овој случај е само случајност или нечија шега потврдуваат и податоците од нишката полиција кои кажуваат дека последнава година немало пријавени фалсификувани пари.
Последниот евидентен случај, од полицијата велат дека е оштета на еден граѓанин кој за продадена роба добил 20 фалсификувани пари во апоени од по 2000 динари.Како што вели човекот, кога ја здогледал „лажната илјадарка“, најпрво помислил дека му се насмевнала среќата.
– Кога ќе ја земе

loading...
Loading...