Башар ал Асад објави дека сирискиот град Алепо е ослободен

Loading...

Сирискиот претседател Башар ал Асад објави дека сирискиот град Алепо е ослободен и ја прогласи победата на сириските сили над сириските бунтовници.Тој ги поздрави неговите сонародници поради ова случување.
-Сакам да ве уверам дека денеска се пишува историја на земјата, истакна Асад во краткото обраќање кон народот, кое беше објавено на неговиот Фејсбук профил.
-Со ослободувањето на Алепо може да се каже дека ситуацијата се промени не само за Сирија, туку и за реонот и за целиот свет – нагласи Асад.
Тој наведе дека за ослободувањето на Алепо секој граѓанин на Сирија имал свој придонес.
-Упорноста и решителноста на жителите на Алепо и упорноста и решителноста демонстрирани од целиот сириски надор, доведоа до тој успех – порача Асад.Тој ги поздрави неговите сонародници поради ова случување.
-Сакам да ве уверам дека денеска се пишува историја на земјата, истакна Асад во

loading...